انواع لغت ها و نان های روستای مزج
پنجشنبه 23 مهر 1394
15:39
[ ]
عجـب باد شمـالـی دارد اینـجا نسیمش می وزد در خانه هایش
چهار فصلش دل انگیز است و زیبا خصوصا" آن بهار جان فزایش
· فرهنگ لغت محلی: کلماتی که در گذشته و در حال حاضر در بین مردم رایج بوده بشرح ذیل می باشد:
- دوری= بشقاب
- قبسینی = سینی کوچک
- مجمعه = سینی بزرگ مسی یا روحی
- کله = نوعی آتشدان ، شومینه
- کلیدون = قفل چوبی
- تانه = سیستم بافت پارچه
- چاروق = نوعی کفش
- قدح = کاسه آب
- لغلو = ماهیتابه
- مقراض = قیچی
- چوغول = گنجشک
- کالماس = سوسمار
- تشی = خارپشت بزرگ
- کرو = نوعی وسیله تقسیم آب (در تصویر کج جوی دیده می شود)
- حندق (خندق) = چاله پر از آب
- تلو = خار
- قلیف = قابلمه غذا
- قرمه = گوشت خرد و پخته شده
- کله کوت= نوعی غذا با آرد و قرمه
- ....
· انواع نانهای سنتی:
- نون اویی: متداول ترین نوع نان که روزانه مصرف می شود
- نون واملو (روغنی)
- نون جزده (جزغاله ای)
- نون سیرسکو (سیرسکو نوعی گیاه خودرو است که در فصل بهار رشد و نمو دارد)
- نون پیازی(از پیاز سبز استفاده می شود)
- نون کاک
- فطیر
- نون کماچ
- ساچ (خمیر سرخ شده در روغن)
- قطاب ( خمیری که درون آنرا با ماش پر نموده و در روغن سرخ می نمایند)
- آقندو (خمیری که درون آنرا با اسفناج ،گردو و ...پر نموده و در روغن سرخ می نمایند)
[ بازدید : 357 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]